sitene türk bayrağı

   


Sarıkız Örümceği Acıpayam'da da Görüldü

21/07/2023

Yaz aylarında sıklıkla görülen bir çok böceklerden Sarıkız olarak bilinen cinsinin Acıpayam'da da görüldüğü bildirildi.

Sarıkız Örümceği Acıpayam'da da Görüldü

Yaz aylarında sıklıkla görülen bir çok böceklerden Sarıkız olarak bilinen cinsinin Acıpayam'da da görüldüğü bildirildi.

Acıpayam Çamlık Mahallesinde bir vatandaş bahçesinde dikkatle bakmasıyla gördüğü Sarkız örümceğinin fotoğrafını çekerek bize gönderdi.

Sarıkız Örümceği Türkiye'de de bulunan bir örümcek türüdür ve hakkındaki detaylar merak edilmektedir. Peki Sarıkız Örümceği nedir, zehirli midir? İşte detaylar

Sarıkız Örümceği, geçtiğimiz günlerde bazı vakaların haberleşmesiyle gündeme gelmişti. Oldukça merak edilen ve Türkiye'de de yaşayan sarıkız örümceği nedir, zehirli midir? İşte merak edilen soruların yanıtları.

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ NEDİR?

Dünya çapında 153 cinsi ve yaklaşık 1000'den fazla türü olan sarıkız örümceği örümceğimsiler sınıfından eklembacaklılar takımındandır. Örümcek görünümündedirler. Çok hızlı hareket etmeleriyle bilinirler ve ayrıca coğu türü gececildir. Türlerinin önemli bir çoğunluğu Namibya'da bulunmaktadır.

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ ZEHİRLİ Mİ?

Sarıkız örümceklerinin zehirli olmadığı ancak ısırmaları durumunda oldukça can acıtıcı olduğu bilinmektedir.  Ayrıca, bu örümcekler, avlarını avlamak için yapışkan örgüleri kullanırlar ve avlarını parçalayıp sindirirler. Akrep, kertenkele ve hatta fare gibi büyük memelilerle dahi beslenebilirler. Güçlü çeneleri ile et parçalarını kolaylıkla koparabilirler.

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ TÜRKİYE'DE VAR MI?

Evet, var.

Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha çok görünürler. Hemen her türü etle beslenen bu örümcekler görsel olarak akrep türünün sarısı gibi görünüme sahiptir. Akrep dahil birçok hayvanı yiyerek beslenebilir. Boyları 8-10 santim olan sarıkız örümceği, avlarını dişleriyle ovuşturduğu için ısırdığını fark edemezler. Gözleri ışıktan rahatsız olduğu için yalnızca geceleri hareket eder. Saatte 1,5 kilometre katedebilir ve 1 metre yüksekliğe zıplayabilir. 

 


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam396
Toplam Ziyaret6756689