Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörlüğü, 10.Çağrı Döneminde, yatırım tutarı 41 Milyon TL’yi bulan 11 adet Soğuk Hava Deposu ile sözleşme imzaladı. Bu işletmeler yatırıma başladı ve yaklaşık 17 Milyon TL hibe ödemesi için çalışmalar devam ediyor.
Denizli’de yıllık 145 bin ton kavun, 7 bin ton ayva, 371 bin ton üzüm, 72 bin ton şeftali, 44 bin ton nar üretimi yapılıyor. Elma ve kiraz üretimi de dikkate alındığında Denizli’de bu ürünleri ayıklayıp, sınıflandırıp, paketleyen ve pazara hazır halde depolayan birçok işletmeye ihtiyaç var. TKDK da verdiği destekler ile meyve sebzedeki hasat sonrası kayıpları minimuma indirmeyi ve ürünlerin ekonomik değerini arttırmayı hedefliyor.
Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Şakir Çınar şu açıklamaları yaptı; “Kurum olarak desteklediğimiz kırsal kalkınma yatırımları ilimizde hızla devam etmektedir. Bugüne kadar toplamda 686 projeye imza atıldı bunların büyük bir kısmı faaliyete geçti, bir kısmının da yatırımları devam etmektedir. Denizlimize bu yıl İl koordinatörlüğü olarak toplam yatırım maliyeti 148 Milyon TL olan 85 Proje kazandırmıştık. Kasım ayında yaklaşık 15 milyon liralık yatırım bütçeli 5 proje imza altına alındı ve hamdolsun yatırımlar hızlıca başladı.
Desteklediğimiz birçok sektör bulunuyor. Bu sektörlerden soğuk hava depoları Denizli ile en uyumlu olanlarından. Denizli Allah vergisi bir yapıya sahip. Turunçgilden elmaya, nardan ayvaya kadar hem sıcak iklim ürünlerinin hem de soğuk iklim ürünlerinin üretilebildiği bir coğrafya. Bu denli geniş yelpazede üretimin yanında, Avrupa’nın tamamına, Orta Doğuya, Amerikaya, Kanadaya ihraç edilen birçok ürün bulunuyor. Bu ürünlerin uygun şekilde pazarlanması, miktarının ve gelirinin arttırılması kurum olarak başlıca hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yatırımların tamamlanmasıyla ve önümüzdeki dönemlerde destekleyeceğimiz meyve sebze işleme tesisleri ile Denizli meyveciliğin lojistik merkezi olacak”